Light The Way: Janita Autio

 Light The Way: Janita Autio // Lumene

Light The Way: Janita Autio

Janita varttui pikkukaupungissa, missä ilmapiiri ei ollut kovin innostava ja kannustava. Pienikin erikoispiirre luonteessa tai vaatetuksessa leimasi nuoren tiettyyn kategoriaan. Erottuminen omana itsenään vaati todella paljon rohkeutta ja perheen kannustusta.

Tänä päivänä, tarkastellessaan kameran linssin takaa ihmisiä ja ilmiöitä, Janita on vihdoin ymmärtänyt, että se, mikä ennen tuntui mahdottomalta, onkin täysin mahdollista. Täytyy vain uskaltaa ottaa rohkeasti askeleita omia tavoitteitaan kohti.

”Jos jokainen uskaltaisi ottaa sen yhden askeleen siinä rohkeudessa, niin voin sanoo että kaikki on mahdollista!”

Janita on pikkukaupungin kasvatti, suuresta perheestä, jonka vahva tuki on vienyt hänet kotikaupungin vaikutuspiiristä maailman metropolien värikkääseen maailmaan. Janita tosin itse toteaa, että ei tarvitse matkustaa maailmalle, löytääkseen inspiraation, esimerkiksi eri kulttuureista. Hänelle itselleen se löytyi somalihäistä Helsingistä.

Janita on vasta 24-vuotias, itseoppinut, lahjakas valokuvaaja, joka rohkeasti alkoi ottaa yhteyttä suomalaisiin musiikkimaailman kovimpiin tähtiin, saadakseen kuvata heitä. Loppu on historiaa ja Janitalla on kasvava seuraajajoukko sosiaalisessa mediassa.

Hänen luovuutensa ja sen esittämisen taito on omaa luokkaansa. Kun siihen vielä lisätään hurmaava persoonallisuus, on ainekset todelliselle menestystarinalle kylvetty.

Light the way -kampanjassakin Janita haluaa muistuttaa ihmisiä olemaan pelkäämättä avoimuutta ja siitä, että tytölle, jolle lause ”kaikki on mahdollista” oli pelkkä cliché pienessä kotikaupungissaan, on näyttänyt toteen, että se itseasiassa pitää täysin paikkansa.