Light the Way: Meeri Koutaniemi

Light the Way: Meeri Koutaniemi // Lumene

Light the Way: Meeri Koutaniemi

Meeri on roolimalli itsenäisestä naisesta maailmalla, joka ei pelkää osoittaa omalla toiminnallaan, että nainen pystyy toimimaan täysin itsenäisesti, vapaana sosiaalisista dogmeista. Omien pelkojen voittaminen on mahdollistanut valokuvausmatkat vaarallisille alueille ja nostamaan esiin tärkeitä teemoja, joista vähiten puhutaan.

Omalla esimerkillään Meeri haluaa rohkaista naisia tukemaan toisiaan, luopumaan kilpailuasetelmistaan ja tekemään yhteistyötä luovuuden edistämiseksi.

"Rohkeus on päätös, jota ei voi jättää tekemättä"

Meeri on kotoisin Kuusamosta, suuresta perheestä. Jo lukiossa Meeri aktivoitui poliittisesti ja kiinnostui valokuvallisen ja journalistisen ilmaisun yhdistämisestä taiteeseen. 19-vuotiaana hän lähti kuvaamaan lapsityövoimaa Intiaan ja sillä matkalla hän on yhä tänäänkin. Kansainvälisesti huomiota herättävin projekti on käsitellyt tyttöjen ympärileikkausta Afrikassa.

Kuvausmatkoillaan vaarallisilla alueilla, häntä ihmetellään sukupuolensa ja ammattivalintansa takia, mutta samalla hän toimii itse esimerkkinä siinä, miten sukupuoli ei saisi enää määritellä velvollisuuksia ja mahdollisuuksia. Työllään hän rikkoo rajoja, tuomalla esiin kipeitä kulttuurillisia epäkohtia ja herättää keskustelua aiheista, joita harvemmin kuullaan.  Hän painottaakin, että todelliseen muutokseen ei riitä pelkät roolimallit, vaan siihen tarvitaan provosoivia tiedon siemeniä ja periksiantamatonta hiljaisuuden tabun rikkomista.

Lumenen Light the Way –kampanja tuo Meerin mielestä esiin sen, miten moneksi naisesta on. Lumenea hän arvostaa suomalaisena brändinä ja pitää sitä luonnonläheisenä ja raikkaana.